2024-07-23 12:36Pressmeddelande

Barbie - Gratis utomhusbio vid badet i Nossebro 14 augusti

Barbie - Gratis utomhusbio vid badet i Nossebro 14 augustiBarbie - Gratis utomhusbio vid badet i Nossebro 14 augusti

Film och filmproduktion har verkligen satt Essunga kommun på kartan det här året! Göteborgs Film Festival utsåg kommunen till en av årets filmkommuner 2024 och SVT:s storsatsning på inspelningen av Tordyveln flyger i skymningen drog filmstjärnor i juni till vår natursköna bygd och till den historiska lanthandeln i Krokstorp, vars smått unika retromiljöer passade utmärkt som kuliss till Maria Gripes kända berättelse.

Nu är det en helt annat filmberättelse som ska utspelas i skymningen den 14 augusti vid Nossebro bad och campings mysiga anläggning vid Nossans lugna vatten. Fjolårets massiva filmsuccé världen över, Barbie, med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna, kommer då att visas som gratis utomhusbio för alla som är intresserade. Föreningen Nöjesstjärnan är medarrangör och visningen är ett samarbete med Göteborgs Film Festival och Essunga kommun.

- Det är jättespännande och superkul att genomföra ett lite annorlunda evenemang med utomhusbio i lilla Nossebro men samtidigt lite nervöst!, säger Frida Linnell, ordförande i biografföreningen Nöjesstjärnan. Nu håller vi tummarna för att vädret blir perfekt så att vi får en härlig biostund i skymningen en fin sensommarkväll.

Filmen startar 21.30 och det är fri entré. Besökare tar med sig eget sittunderlag eller stol och den som är sugen på nypoppade biopopcorn, dricka eller godis kan köpa detta av föreningen på plats. Åldersgränsen är 7 år och filmen är 1 timme och 54 minuter. Observera att detta är ingen barnfilm. Mer detaljer om Nöjesstjärnans evenemang hittar du på www.nojesstjarnan.se.

Om filmen

Många har i sin barndom lekt med Barbie och genom lekens fantasifullhet kunna ta del av den perfekta värld som hon representerar och presenterar för små flickor. En värld där en kvinna kan bli vad som helst och varje dag är fantastiskt perfekt. Såvida man inte heter Ken förstås, som får spela en mer undanskymd roll…

Men en dag händer något och den perfekta flickdrömmen möter vuxenvärldens bekymmer och krassa realitet. Då förändras även Barbies fantasivärld och allt som gör henne perfekt börjar sakta men säkert falla ihop. Barbie blir förstås förtvivlad och för att reda i detta så reser hon och Ken in i människornas annorlunda verklighet…

Filmen är regisserad av Oscarsnominerade Greta Gerwig och bland rollerna återfinns Kate McKinnon, Will Ferrell, America Ferrera , Michael Cera , Simu Liu och Issa Rae. Rekommenderad åldergräns 7 år. Filmen riktar sig till en vuxen publik.

Föreningen Nöjesstjärnan håller liv i biograf Stjärnan

I närmare hundra år har film som roat och fått oss att drömma bort visats i Nossebro på biograf Stjärnan. Än i dag kan man njuta av aktuella filmer i en salong där de historiska vingslagen möter modern teknik i skön omfamning. Ideella krafter är starka i kommunens föreningsliv och de håller liv i den för bygden så viktiga kulturinstitutionen genom ett rikt utbud av film och live-sändningar från prestigefulla scener ute i världen. Här finns något för alla! Läs mer om föreningen Nöjesstjärnan och deras utbud på www.nojesstjarnan.se.

Observera att Barbie-visningen flyttar ut biobesökaren till en utomhussalong vid Nossebro bad och camping (Marknadsgatan 4, Nossebro) .


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över! Här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: Se bara på alla evenemang med Nossebro marknad i spetsen, som månad efter månad i över 120 år har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet. Siffror från SCB visar att vi som bor här trivs. 99 procent känner sig trygga. Är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg knappt en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Nettan Larsson
Kultur- och fritidschef
Nettan Larsson