2023-02-27 15:47Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Sopplunch för företagare

Sopplunch för näringslivetSopplunch för näringslivet

- Skaraborgsdagen är en viktig mötesplats för offentlig verksamhet och näringslivet och där ges årligen en möjlighet att ta del av nuläget inom Skaraborgskommunerna, säger Morten Sörö, samhällbyggnadschef i Essunga kommun. För mig som ny på tjänsten i Essunga kommun var dagen ett utmärkt tillfälle att göra en inflygning över vårt näringslivsområde och att få ta del av den stolthet, framtidstro och samverkanskänsla som Skaraborg är så kända för. Därför lyfter jag in detta som en programpunkt på nästa sopplunch för näringslivet i Essunga kommun som äger rum den 8 mars på restaurang Liljedal i Nossebro. Jag hoppas många av våra företagare har möjlighet att delta.

På programmet står även presentation av kommande företagarträffar och bland annat så planeras en ny frukostträff. - Vår första frukostträff i januari föll väl ut och vi tänker satsa på detta igen. Mer information om plats och tid kommer längre fram. 

Plats: Restaurang Liljedal kl. 11.30-13.00.

Ta chansen att nätverka med våra lokala företagare och att besöka Restaurang Liljedal som ni finner på Essungavägen i Nossebro. På träffen deltar representanter från kommunledningsgruppen. Tillsammans med företagen verkar vi för ett gott företagsklimat som gör det attraktivt att vara företagare i Essunga kommun!


Om Essunga kommun

Med 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Morten Sörö
Samhällsbyggnadschef
Morten Sörö