2023-06-01 05:35Pressmeddelande

Viltkött på menyn i Bredöls skola

Dovhjort, fälld i skogarna kring Bredöl, står på menyn  i Bredöls skola. 

Torsdag 8 juni bjuder föräldraföreningen i Bredöl alla elever på skolan på viltkött. Det är föräldrar som fällt djuren och Christian Stenvard vid Essunga kommuns kostenhet kommer att tillreda köttet. 

     – Av dovhjorten kommer vi att tillaga viltkebab som serveras med klyftpotatis och en god sås samt grönsaker. Mer lokaltproducerat kött än så här blir det inte, konstaterar Christian. 

Det var efter att frågan om viltkött kom upp på ett samrådsmöte som ordföranden i föräldraföreningen tog upp frågan om viltkött. Flera föräldrar med jaktlicens bestämde då att man tillsammans skulle bidra med dovhjort. Köttet lämnades av föräldrarna in till Tingsgårdens jakt som är en livsmedelsgodkänd vilthanteringsanläggning.

     – Det känns väldigt bra att kunna göra detta för barnen. Här har vi en gemensam inställning till att tillsammans hjälpas åt, säger Cecilia Hillström som är ordförande för föräldraföreningen. 

     – Självklart tackade jag ja till erbjudandet om viltkött! Vi serverar inom kommunen mycket lokalproducerat och bara svenskt kött, men viltkött har vi inte haft möjlighet att erbjuda eleverna. Så det här är ett jättebra tillfälle för barnen att få prova. Köttet innehåller antioxidanter, omega 3 och är fritt från antibiotika, berättar kommunens kostchef Majlis Kuhlin Gustavsson.

kostchef Majlis Kuhlin Gustavsson

Majlis Kuhlin Gustavsson.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Majlis Kuhlin Gustavsson
Kostchef
Majlis Kuhlin Gustavsson