2023-04-25 13:41Pressmeddelande

Var med när eleverna intar manegen i Bredöl: "Pirrigt"

Bild från höstens föreställning, då skolpersonal intog manegen och bjöd eleverna på cirkus.Bild från höstens föreställning, då skolpersonal intog manegen och bjöd eleverna på cirkus.

Akrobater, clowner och magiker. Nu intar elever vid Bredöls skola manegen och bjuder in till cirkusföreställning.

Under ett halvår har eleverna i Bredöls skola laddat med mängder av cirkusinspiration, i och med att man på skolan jobbat med temat cirkus, något som har märkts i alla ämnen. I till exempel svenskan har personalen valt ut årskursanpassade texter på temat. Alla elever, från fritidshemmet upp till årskurs fem, har målat av sina händer och satt samman dessa i en stor pappersclown, som en symbol inte bara för temat utan även för gemenskapen på skolan. Dessutom besökte i februari en cirkuspedagog skolan.

     – Just cirkus är något som barnen tycker är så roligt och något de uppskattar! De senaste månaderna har det blivit extra mycket av den varan i och med att vi tagit vara på glädjen och lusten de känner, säger skolans rektor Madelaine Hallin.

Torsdag den fjärde maj når cirkusarbetet sin kulmen: eleverna kommer då att iklä sig rollerna som allt från ballerinor till trollkarlar när de intar cirkusmanegen inför bekanta och skolpersonal.

     – Eleverna ser verkligen fram emot det här och jag tror säkert att det kan säkert pirra lite i magen på en del av dem också. Nu när det närmar sig börjar de bli taggade. Det är viktigt för själkänslan och är tänkt att vara både glädjerikt och lekfullt. Cirkustemat är ju så kreativt, det är verkligen roligt, säger läraren Susanne Bäck Englund.

Under hösten gick startskottet för cirkusarbetet när personal vid skolan satte upp en cirkusföreställning för barnen. Nu avslutas alltså temat med att barnen själva står i strålkastarljuset. Clowner, akrobater, Starke Adolf, jonglörer och diverse djur kommer att samlas i manegen.

     – Vi satsar bland annat mycket på rörelse här på skolan. Det finns ju problem i dagens samhälle med att barn är allt för stillasittande. Med cirkustemat kan vi på ett naturligt sätt fått in mer rörelseglädje, inte minst när barnen förbereder sig inför sin föreställning. På idrotten har man verkligen gått all in i cirkustemat, avslutar Hallin.

 

Media hälsas välkommen att delta när eleverna intar manegen!
Tid: Torsdag 4 maj klockan 17-19. Genrep samma dag klockan 12-13 (under genrepet är dock inte säkert att eleverna hinner klä ut sig i sina olika kostymer).
Plats: Aulan vid Bredöls skola.

 

Kontakt:
Madelaine Hallin, rektor Bredöls skola, madelaine.hallin@edu.essunga.se, tfn: 0512-57106.
Susanne Bäck Englund, lärare Bredöls skola, susanne.backenglund@edu.essunga.se, tfn: 072-36 26 339.

 

 


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Rektor Bredöls skola F-5 och fritidshem, Dalagårdens förskola inklusive Lyan
Madelaine Hallin