2024-10-11 08:35Pressmeddelande

Var med när elever löser matteproblem tillsammans med företagare

Niondeklassaren Tilde Karlsson.Niondeklassaren Tilde Karlsson.

För att bidra till ett större matteintresse och knyta ihop skolmatten med arbetslivet så arrangeras vid Nossebro skola en dag där ett antal företag deltar i mattelektioner med räkneutmaningar från företagarnas vardag.

Niondeklassarna vid Nossebro skola kommer den 23 oktober att få lösa matematiska problem hämtade från verkligheten, tillsammans med representanter från en rad företag. På plats i mattesalen finns då representanter från Volvo Powertrain, Länsförsäkringar, Ung Företagsamhet och Aurobay.

Tillsammans ska eleverna få lösa matematiska problem hämtade från arbetslivet.

     — Jag tycker matte är väldigt kul så därför blir det intressant att se hur man använder matematik i vardagslivet och arbetslivet, säger niondeklassaren Tilde Karlsson.  

     — Att man knyter ihop skolmatten med arbetslivet på detta sätt kommer förhoppningsvis bli både intressant och lärorikt, säger Jonas Engernäs som är biträdande rektor vid Nossebro skola.

Eleverna får räkna på matteuppgifterna som företagen har gjort men det blir även mycket prat om jobb och framtid, konstaterar Pär Nershed på företaget Studieinspiration AB som arrangerar dagen kostnadsfritt för kommunen.

Media hälsas välkomna att delta under dagen. Välkommen onsdagen den 23 oktober klockan 12-14 till Nossebro skola.

 

Kontakt: 
Jonas Engernäs, biträdande rektor, jonas.engernas@edu.essunga.se, 0512-570 36.
Pär Nershed på företaget Studieinspiration AB, per@smartmatte.se, tfn: 070-5868 734.

Niondeklassaren Tilde Karlsson, matteläraren Veronica Persson, biträdande rektor Jonas Engernäs och matteläraren Mattias Andersson.

Niondeklassaren Tilde Karlsson, matteläraren Veronica Persson, biträdande rektor Jonas Engernäs och matteläraren Mattias Andersson.

 


Om Essunga kommun

Med runt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över! Här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: Se bara på alla evenemang med Nossebro marknad i spetsen, som månad efter månad i över 120 år har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet. Siffror från SCB visar att vi som bor här trivs. 99 procent känner sig trygga. Är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg knappt en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Jonas Engernäs
Biträdande rektor Nossebro skola
Jonas Engernäs