2022-10-11 09:55Pressmeddelande

Skuldrådgivaren lotsar rätt: "Kan upplevas som skamligt – men skulder är vanligt"

Per Hjällström.Per Hjällström, budget- och skuldrådgivare.

Inflationen och de högre kostnaderna för allt från livsmedel till el och bränsle påverkar hushållens ekonomi. ”Sök hjälp för att få koll på din ekonomi i tid.”  uppmanar Essunga kommuns budget- och skuldrådgivare, som erbjuder bland annat skuldsanering.

Per Hjällström är kommunens budget- och skuldrådgivare. Till honom kommer människor för att gratis få stöd i frågor som rör budgetrådgivning, skuldrådgivning och skuldsanering.

    – När man märker att det inte riktigt går ihop kan man komma till mig så kan jag hjälpa till att reda ut situationen. Ofta kan det kännas jobbigt att gå igenom sin ekonomi. Även om man ofta inte kan göra så mycket åt sina inkomster kan man ofta göra något åt sina utgifter. Jag kan till exempel hjälpa den som kommer med att göra en hållbar budget.

Förutom stöd i att skapa en bättre balans i vardagsekonomin genom budgetrådgivning erbjuder Per skuldrådgivning samt stöd inför och under en eventuell skuldsanering. Exempelvis kan han lägga upp planer för skuldsaneringen och kontakta fordringsägare.

   – Kom i tid till mig för att få stöd och hjälp! Det finns vägar framåt. Att ha skulder kan upplevas som skamligt men det är mycket vanligt att hamna i en ekonomiskt ansträngd situation. Det är superbra att komma i god tid och det finns en väg framåt för alla. Mitt arbete handlar om hjälp till självhjälp men du som medborgare ska få det stöd du behöver.

     Budget- och skuldrådgivaren har tystnadsplikt. Rådgivningen är kostnadsfri och anpassas efter ekonomisk situation och dina behov. 

Vill du kontakta  Per Hjällström för en intervju? Han finns han på plats i biblioteket i Nossebro under kontorstid på tisdagar och han är även tillgänglig övriga vardagar via telefon och mejl: per.hjallstrom@vara.se, tfn: 0512-313 18.

 

Kontakt:
Per Hjällström, budget- och skuldrådgivare, per.hjallstrom@essunga.se, tfn: 0512-313 18.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!