2022-10-27 12:44Pressmeddelande

Skolbibliotekens dag uppmärksammas: "En höjdpunkt"

Freja och hennes pappa Niclas Eringsfors.Freja och hennes pappa Niclas Eringsfors gillar att läsa tillsammans: ”Det är en höjdpunkt varje månad när vi byter böcker, Freja älskar det här”, konstaterar Niclas.

Under Skolbibliotekens dag har fem- och sexåringarna i Nossebro skolas förskoleklass passat på att besöka biblioteket och låna böcker.
 
Idag är det Skolbibliotekens dag. Något som Mathilda Björkdahl som jobbar som bibliotekarie på biblioteket i Nossebro tycker är viktigt att lyfta fram.
 
     – Det är viktigt att uppmärksamma skolbiblioteken eftersom det är så viktigt att läsa och det är viktigt att börja när man är liten. Det bidrar bland annat till att bygga upp ett stort ordföråd.

Högläsning kan enligt forskning bidra till att utveckla allt från barnens fantasi och språkförståelse till deras ordförråd och förmåga att uttrycka sig. Något som Skolverket understryker och som Essunga kommun tar fasta på i sin undervisning.

På biblioteket i Nossebro möter vi lilla Freja och hennes pappa Niclas Eringsfors som gillar att läsa tillsammans.
 
    – Det är viktigt med skolbibliotek för att få barn att läsa. Vi har läst för Freja sedan hon var liten och hon älskar det här. Det är en höjdpunkt varje månad när vi byter böcker, konstaterar Niclas.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!