2022-05-13 12:49Pressmeddelande

Skolan laddar inför anrika elevloppet: "Har gått i arv från en generation till nästa"

Rune Larsson springer Runemilen i Nossebro.Rune Larsson springer det elevlopp som är uppkallat efter honom.

PRESSINBJUDAN

På tisdag är det dags för det anrika skolloppet Runemilen i Nossebro. Detta blir trettionde gången som eleverna vid Nossebro skola springer för gemenskap och hälsa.

Vissa har tränat i månader för att var i form till loppet, andra tar det som en förmiddagspromenad tillsammans med kamrater. Målet med Runemilen är att eleverna ska röra på sig efter egen förmåga.

Runemilen är nu inne på andra generationen elever; föräldrarna sprang loppet, nu har deras barn tagit över stafettpinnen. Något som glädjer löparentusiasten, idrottsläraren och upphovsmannen till evenemanget, 66-åringa Rune Larsson.

     – Det känns hedrande att koncept har förvaltats så bra och att det har gått i arv från en generation till nästa. Själva tävlingsdelen har aldrig varit särskilt viktigt för mig. Huvudsaken är att alla kan vara med och att eleverna gör det de kan med det de har. 

En av de som för 29 år sedan var med och tog initiativ till Runemilen är den idag 62-åriga idrottsläraren Georg Agorastos.

     – Jag tycker att det är väldigt kul att loppet lever vidare! Det är ett tecken på att skolan på ett fint sätt förvaltar sina traditioner.

     – Det här är en fin grej. Det är väldigt bra för eleverna att få känna på en mil och de blir sporrade och får något att jobba mot, säger Andreas Jonsson som är idrottslärare vid Nossebro skola.

Runemilen startar vid grusplanen utanför Nossebrobadet klockan 9.00 den 17 maj. 

 

KONTAKT:
Rune Larsson, en av grundarna av loppet, tfn: 070-45 40 804.
Andreas Jonsson, idrottslärare vid Nossebro skola, tfn: 0722286297.
Georg Agorastos, en av grundarna av loppet, tfn: 070-33 37 432.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Christina Jonsson
Kommunikatör
Christina Jonsson