2023-03-02 12:20Pressmeddelande

Seniormässa 8 mars på Kerstinsås i Nossebro

På bilden syns Ingrid Malmevik, aktivitetsvärdinna, Lena Svensson, anhörigkonsulent, Fredrika Bäck Stiller, aktivitetsvärdinna och Pernilla Nilsson, kommunutvecklare som tillsammans planerar årets seniormässa på Kaveldunet, Kerstinsås i Nossebro. Ansvariga medarbetare planerar inför årets seniormässa.

Nu pågår en intensiv planeringsfas inför nästa veckas seniormässa på Kerstinsås i Nossebro onsdagen den 8 mars. - Vi är väldigt taggade inför årets mässa och vi hoppas att det blir ett välbesökt evenemang, säger Lena Svensson, anhörigkonsulent, som är en av arrangörerna tillsammans med aktivitetssamordnare Fredrika Bäck Stiller, Ingrid Malmevik, aktivitetsvärdinna och Pernilla Nilsson, kommunutvecklare. Vi ser också att alla medverkande och berörda är väldigt positiva till arrangemanget och vill samverka för att det ska bli så bra så möjligt!

- Vi vänder oss nu också till fler än tidigare och har över 30 utställare och flera programpunkter inom olika områden. lyfter Fredrika Bäck Stiller, aktivitetssamordnare. Det blir både musikunderhållning, prat om böcker, representanter från banken som berättar om digital säkerhet, modevisning med både kläder och skor och givetvis lottdragning! Entrén är gratis och dessutom får de 100 första besökarna en presentkasse! Vi vill att mässan ska inspirera och ge nyttiga tips om alltifrån digital trygghet till förebyggande träning.

På programmet:
  • 10:00 Mässan öppnar med välkomsttal
  • 10.00 - 16.00 Företag och föreningar ställer ut under hela dagen.
  • 10:15 Biblioteket pratar böcker och den nya tjänsten mer-öppet.
  • 10:45 Musikunderhållning, Gunnar Källström
  • 11:30 Lottdragning, Ingrid och Fredrika
  • 11:30-13.30 Restaurang Kaveldunet öppet för lunchservering (dagens lunch kostar 65 kr för pensionärer och denna dag erbjuds fiskgratäng med ost, dill och gräslök.)
  • 13:30 Föreläsning om digital trygghet, Sparbanken Skaraborg (Anette Pettersson och Ingrid Karlsson)
  • 14:30 Musikunderhållning av Peter & Falk.
  • 15:30 Modevisning av Ainas kläder och Hectors skor
  • 16:00 Lottdragning, Ingrid och Fredrika


Om Essunga kommun

Med 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Aktivitetssamordnare
Fredrika Bäck Stiller