2024-10-11 08:27Pressmeddelande

Pyjamasbio med gosedjursövernattning i Årets Filmkommun

Erika Kutsenko, Tim Langeland, Nour Dumarani och Ali Doha inne på biograf Stjärnan i Nossebro.
Erika Kutsenko, Tim Langeland, Nour Dumarani och Ali Doha inne på biograf Stjärnan i Nossebro.

Den 27 oktober bjuder Essunga kommun och biograf Stjärnan i Nossebro in till pyjamasbio med gosedjursövernattning.

Essunga är en av årets fyra filmkommuner. Något som inneburit bland annat galapremiär, biofrossa och utebio. I samband med höstlovet avslutas firandet med en så kallad Prismavecka. Då släpper Göteborg Film Festival ett antal filmer riktade mot barn och ungdomar, som kommer att visas på biograf Stjärnan i Nossebro.

Firandet påbörjas under lördagen innan läslovet och pågår sedan till och med måndagen, alltså höstlovets första dag.

Den sista av de båda visningarna under söndagen riktar sig till barn som är mellan två och sju år gamla. Barnen hälsas välkomna att delta tillsammans med sina gosedjur. Och vill man så kommer man ikläd pyjamas. Efter filmen så går färden till det intilliggande biblioteket där man bäddar ner sina gosedjur. 

     – Efter att man varit på bio, ätit popcorn och sett en mysig film så lämnar man in sina gosedjur på biblioteket. Där har vi lite bus med dem och så får barnen checka ut dem på måndag. Då har gosedjuren varit med om något kul som vi kommer att delge barnen, berättar kommunens kultur- och fritidschef Nettan Larsson.

Även på efterföljande dags film Apstjärnan hälsas de då förhoppningsvis utvilade gosedjuren välkomnan på biomys tillsammans med sina respektive ägare. 

Det var i fjol som det stod klart att Essunga tillsammans med de tre kommunerna Borås, Partille och Strömstad under 2024 skulle bli en del av Göteborg Film Festival. Essunga kommun, den ideella biografföreningen Nöjesstjärnan i Nossebro samt Göteborgs Film Festival tecknade ett samverkansavtal. Därför har det i år visats extra mycket film på Nossebros anrika, mysiga och modernt utrustade retrobiograf där det erbjudits biounderhållning under 100 år. Det kommer under Prismaveckan att finnas möjlighet för den som så önskar att köpa ett festivalpass för 120 kronor för visningarna på biograf Stjärnan.

 

Bioprogrammet för Prismaveckan på biograf Stjärnan i Nossebro, den 26-28 oktober:

lördag                13:30                 Robotar och rymdraketer
lördag                15:30                 Kensukes kingdom                     
söndag              13:30                 Flow
söndag              16:15                 Bland bävrar, batterier och bagare
måndag             10:30                 Apstjärnan 
måndag             15:30                 Snoris 

För mer detaljer gällande bioprogrammet, se biograf Stjärnans hemsida.


Om Essunga kommun

Med runt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över! Här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: Se bara på alla evenemang med Nossebro marknad i spetsen, som månad efter månad i över 120 år har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet. Siffror från SCB visar att vi som bor här trivs. 99 procent känner sig trygga. Är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg knappt en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Nettan Larsson
Kultur- och fritidschef
Nettan Larsson