2023-11-20 16:31Pressmeddelande

Pressinbjudan: Var med när årets julgran hämtas

2022 års julgran tas ner av Eric Nyblom på gata/park.2022 års julgran tas ner av Eric Nyblom på gata/park.

I fjol hade flera kommuner runt om i landet svårt att få tag på julgranar till sina torg. Essunga kommun lyckades få tag på en vacker och tät ädelgran. Även i år blir det en ädelgran som pryder Gustavsplatsen i Nossebro.

Granen hämtas på onsdag vid klockan 10 på förmiddagen i Malma utanför Nossebro. På fredagen så tänds belysningen i granen under julskyltningen i Nossebro.

Är ni intresserade av att vara med när granen tas ned? Kontakta mannen med motorsågen: Eric Nyblom på gata/park, 0512-572 33, eric.nyblom@essunga.se. 

Här står granen.

2022 års julgran i Essunga kommun.

2022 års julgran i Essunga kommun.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Bjarne Hurtig
Enhetschef teknisk enhet
Bjarne Hurtig