2023-01-13 11:35Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Så smakar Nossebro – var med när jubileumsbakelserna avslöjas

Konditorerna Johanna Ljungsberg och Therese Björk.Konditorerna Johanna Ljungsberg vid Kälströms gård och Therese Björk vid Elins bageri ska komponera Essunga kommuns jubileumsbakelser. På bilden andra bakverk; jubileumsbakelserna presenteras den 23 januari.

Hur smakar Nossebro? Äpple och kanel eller kanske hallon och lakrits? De lokala konditoriernas svar på frågan får du den 23 januari då vi presenterar Essunga kommuns jubileumsbakelser.

I år firar Essunga kommun 40 år. En generös och naggande god kommun om man får tro de tolkningar av bygden som nu håller på att tas fram i bakelseform av konditorerna på Elins bageri och Café Kälströms gård. Arbetet med att justera smakbalanser och hitta den rätta Essungaprofilen pågår in i det sista och premiären närmar sig med stormsteg.

     – Det känns väldigt roligt att få vara med och göra detta. Den bakelse jag konstruerat kommer att bli extra piffad med lite blommor och allt möjligt, säger konditor Johanna Ljungsberg vid Café Kälströms gård.

     – Det är alltid roligt att pröva något nytt. Vi har provsmakat bakelsen jag jobbar med att skapa på bageriet och jo, vi tycker om den, skrattar konditor Therese Björk vid Elins bageri.

Den 23 januari klockan 12.30 avslöjas smakkombinationerna i bakelserna, när de provsmakas i kommunhuset av kommunfullmäktiges presidium. På plats finns även de båda konditorerna samt medarbetare i Essunga kommun.

Media hälsas välkommen att delta under provsmakningen: du hittar oss i mötesrummet Nossan den 23/1 klockan 12.30.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Pernilla Nilsson
Kommunutvecklare
Pernilla Nilsson