2023-01-10 07:14Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Möt Chalmersstudenterna som vill bidra till att utveckla Nossebros landmärke 

Kommunstyrelsens andra vice ordförande Peter Andreasson, lektor Marie Strid, kyrkoherde Fredrik Nordlund och kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.Kommunstyrelsens andra vice ordförande Peter Andreasson, lektor Marie Strid, kyrkoherde Fredrik Nordlund och kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson framför Amiralen under mötet i november.

Välkommen för att möta de arkitekturstudenter som ska ta fram förslag på hur landmärket Amiralen i Nossebro skulle kunna utvecklas och användas i framtiden. 

De Chalmersstudenter som kommer till Nossebro under måndagen den 16 januari ska som en del av sin utbildning ta fram förslag på hur Amiralen skulle kunna nyttjas i framtiden. 

Det är i kursen Arbetets rum, vilken handlar mycket om relationen mellan rum, verksamhet och arkitektur, som studenterna ska ta fram förslag och ritningar för Amiralen. Handledare för de närmare 20 studenter som kommer till Nossebro är arkitekten Maria Niklasson.  

     – För min del känns det denna gång extra roligt att handleda studenterna eftersom jag känner till Nossebro väl! Jag har gått en del av min skoltid här och mina föräldrar bor fortfarande kvar i samhället. 

Under slutet av förra året träffade kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson och dess andre vice ordförande Peter Andreasson kyrkoherde Fredrik Nordlund och Marie Strid, lektor vid Chalmers. Tillsammans diskuterade de möjligheten för Chalmersstudenterna att ta fram förslag på hur Amiralen skulle kunna utvecklas till en framtida mötesplats med bland annat kulturhus och kommunkontor. Även kontorsplatser och mötesrum för Svenska kyrkan finns med i scenariot eleverna arbetar utefter, samt biograf, utrymme för den lokala teaterföreningen, kommunfullmäktigesal och kyrkokafé. 

     – Studenterna ska fundera på hur man kan bygga om, bygga till och/eller förnya lokalerna. För kommunens är samarbetet en jättemöjlighet att få ungas nya ögon på hur Amiralen skulle kunna utvecklas. Det här är en jättespännande plats, konstaterar Marie Strid. 

Studenterna kommer under kursens gång göra fler besök i Nossebro.

     – Jag diggar tanken på att området här vid Amiralen kan bli en mötesplats och ett kulturhus, tillgängligt för många och med hög nyttjandegrad. Det finns stora möjligheter när det gäller Amiralen som kan vara hela kommunen till gagn, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson. 

     – Ja, det känns positivt om Amiralen kan bli en mötesplats där man samlar olika verksamheter och aktiviteter som är till glädje för många, konstaterar kyrkoherde Fredrik Nordlund. 

Media hälsas välkommen till Amiralen den 16/1 klockan 15.30 för att möta studenterna och deras handledare efter deras första besök i lokalerna. På plats finns även representanter för Essunga kommun och Svenska kyrkan. 

 

Kontakt: 
Maria Niklasson, arkitekt och handledare, maria.niklasson@abako.se, 031-85 67 03. 
Marie Strid, lektor vid Chalmers, marie.strid@chalmers.se, tfn: 073-03 46 345.  
Fredrik Nordlund, kyrkoherde Svenska kyrkan Essunga pastorat, fredrik.nordlund@svenskakyrkan.se,  tfn: 0512-300 00 02. 

 


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Daniel Andersson
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Daniel Andersson
Peter Andréasson
Kommunstyrelens andre vice ordförande. Oppositionsråd (S)
Peter Andréasson