2023-04-21 05:35Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Möt arkitekterna vid Jonslunds framtida skola

Jonslunds skola

Hur ska Jonslunds framtida skola se ut? Fredag den 28 april finns för första gången möjlighet att träffa arkitekter på plats vid skolan för att höra deras tankar kring projektet samt var man just nu befinner sig i planeringen. 

Den ursprungliga skolbyggnaden i Jonslund är byggd 1963 och har på många sätt ett stort underhålls- och renoveringsbehov. Därför har kommunen beslutat sig för att Jonslund ska få en helt nybyggd, mer energieffektiv skolbyggnad med moderna ytor för en växande skara elever. Det är en för Essunga kommun historisk satsning. Kostnaden för nybygget har tidigare beräknats hamna på runt 100 miljoner kronor. 

Media hälsas 10:00 fredag den 28 april välkommen för att möta arkitekterna på plats vid den framtida skolan.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Projektchef Essungabostäder
Alexander Lidén