2023-03-22 15:45Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Elever ritar den nya skolan i Jonslund

Teckning av Jonslunds nya skolaTeckning av Jonslunds nya skola

Torsdagen den 23 mars är det dags för vernissage på Jonslunds skola. Då visas alla de teckningar som eleverna fått rita för att beskriva hur de vill att den nya skolan i Jonslund ska se ut. Alla klasser kommer att få gå runt och kika på varandras teckningar och se vilka framtidsdrömmar som finns bland eleverna! 

-  Vi ser att väldigt mycket som önskas bland eleverna är roliga saker att göra på skolgården, det är det nästan helt övervägande faktiskt. För många elever är det så självklart att ha klassrum med mera invändigt. Någon har lyft behovet av grupprum och det saknar vi. Men mycket handlar det om kompisgungor, linbanor, hinderbanor och vi tycker det är viktigt med rörelse så vi får se vad som får plats, säger Anna-Karin Lindberg, rektor Jonslunds skola och fritidshem.   

- Efter utställningen kommer vi att ge alla teckningar till Alexander Lidén, projektledare, på Essunga bostäder och till våra arkitekter så att även de får ta del av vad vi önskar här  när vår nya skola ska byggas. 


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Lärare, tf rektor
Anna-Karin Lindberg