2024-06-05 14:59Pressmeddelande

Pressinbjudan: Barn som skrev medborgarförslag inviger lekplats

Lekplatsen på Eklövsgatan.

Den 12 juni återinvigs den upprustade och nu med linbana försedda lekplatsen vid Eklövsgatan i Nossebro av den flicka som skrivit det medborgarförslag som föranlett investeringen.

Media hälsas välkomna på återinvigningen av lekplatsen den 12 juni klockan 13:00 på Eklövsgatan i Nossebro. Barnen i årskurs fem, lärarna, medarbetarna på gata/park som arbetat med att iordningställa lekplatsen och även kommunstyrelsens ordförande finns på plats.

– Det är demokrati och det är barn, så det är jättekul när de här två frågorna hänger ihop. Vi vill gärna få in mer idéer från barn, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.
 
Naturligtvis kommer initiativtagaren själv, 11-åriga Isabella Nyberg, att klippa bandet under invigningsceremonin, innan det skålas i saft och fikas på bullar. Därefter ska lekplatsutrustningen testas av baren och möjligtvis även av kommunens representanter. 

    – Det här känns bra! Det bästa med detta är att se att man som liten kan göra något och vara med och påverka, säger Isabella Nyberg.

För ett år sedan presenterade Isabella sitt förslag på hur lekplatsen skulle kunna rustas upp för politikerna i kommunstyrelsen i Essunga kommun. Dessa lyssnade och nu har 200 000 kronor investerats för att göra lekplatsen mer attraktiv. Pengar som tagits ur befintlig investeringsbudget.

Isabella Nyberg, 11 år.

Isabella Nyberg, 11 år, pratade med politikerna i kommunstyrelsen om hur lekplatsen på Eklövsgatan i Nossebro skulle kunna rustas upp. Nu är lekplatsen upprustad och återinvigs av Isabella.

 


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över! Här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: Se bara på alla evenemang med Nossebro marknad i spetsen, som månad efter månad i över 120 år har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet. Siffror från SCB visar att vi som bor här trivs. 99 procent känner sig trygga. Är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg knappt en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Bjarne Hurtig
Enhetschef teknisk enhet
Bjarne Hurtig