2023-04-04 10:20Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Arkitektstudenter vill skapa torg och kulturhus vid Amiralen – var med när de avslöjar sina förslag

Studentskiss: Amiralen mot Nossan.

Ett nytt, upplyst torn som höjer sig som ett landmärke över Nossan och så Nossetorget som bjuder in till möten. Det är ett par idéer för hur området Amiralen i centrala Nossebro skulle kunna utvecklas i framtiden, framtagna av arkitektstudenter vid Chalmers.

Kvarteret Amiralen stod klart 1938 och har sedan dess en lång historia av olika verksamheter som har satt sin prägel på byggnaderna. Arkitektstudenter vid Chalmers har nu som en del av sin utbildning tagit fram förslag på hur området skulle kunna utvecklas till en framtida mötesplats där man bättre tar tillvara på områdets stora potential.

Torsdag den 13 april presenterar eleverna vid Chalmers sina arbeten för kommunen och Svenska kyrkan i församlingshemmet (Kyrkobrinken 6) i Nossebro. Mötet pågår 14:00-16:00. Den sista halvtimmen, 15:30-16:00, är särskilt avsatt för media. 

Media hälsas välkommen att möta studenter och representanter för Essunga kommun och Svenska kyrkan. Välkommen till Församlingshemmet i Nossebro torsdag den 13/4 klockan 15:30.

Amiralen i Nossebro.

Amiralen i sin nuvarande utformning.

En skiss av en rund byggnad.

Studentskiss över möjlig framtida byggnad.

 

 


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Daniel Andersson
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Daniel Andersson
Peter Andréasson
Kommunstyrelens andre vice ordförande. Oppositionsråd (S)
Peter Andréasson