2023-11-09 15:05Pressmeddelande

Nytt koncept i Nossebro: Intensivsimskola för ettorna

 Athena övar simtagen.Athena övar simtagen under intensivkursen i Nossebro.

Essunga kommun har under veckan satsat på en intensivsimskola för elever i årskurs ett.

Istället för att som vanligt besöka badhuset en gång i veckan så intar förstaklassarna i Essunga kommun i veckan simbassängen i Nossebro veckans alla skoldagar. Tanken är att det intensiva övandet ska öka simförmågan.

     – Årskurs simmar varje dag istället för en gång i veckan. De får upprepa rörelserna varje dag, vilket bidrar till en bra inlärningsprocess. Och det är ju jätteviktigt att de lär sig och får vattenvana! Varje barn som lär sig simma är ett barn mindre som riskerar att dö och drunkna, konstaterar simskoleläraren Lovisa Sjöberg.

Simlektionerna har givit resultat. I alla fall om man får tro eleverna själva. Molly är ett av de barn som under veckan simmat mer än vanligt.

     – Det här är jättebra eftersom man får lära sig ganska så mycket. Jag börjar få kläm på det och har doppat huvudet också, berättar hon med viss stolthet.

Hennes jämnåriga badkamrat Hilda instämmer.

     – Det här är kul, det är kul att bada! Och det är bra för om man ska åka och bada någonstans själv, då kanske man drunknar för att man inte vet hur man simmar.

     – Det känns bra att lära sig att simma. Om någon har drunknat så kan man hämta upp den, säger förstaklassaren Elsa.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Nettan Larsson
Kultur- och fritidschef
Nettan Larsson
Verksamhetsansvarig vid badhuset i Nossebro
Robert Kulcar