2022-05-23 06:15Pressmeddelande

Nytag kring nationaldagsfirandet i Nossebro: ”En generös familjefest”

Det bjuds på allt från folkdans till gratis bad under nationaldagsfirandet i Nossebro. Det bjuds på allt från folkdans till gratis bad under nationaldagsfirandet i Nossebro.

Det blir festligt familjekalas när Sveriges nationaldag firas i Nossebro. Essunga kommun bjuder alla barn på gratis glass, bad och underhållning.

Både stora och små bjuds under nationaldagen in till gratis bad och underhållning på Nossebrobadet.

     – För oss har det varit viktigt med ett firande där alla åldrar kan delta och ha det kul tillsammans. Pandemin och nu kriget i Ukraina gör att vi vill fokusera på gemenskap och skapa en glädjefylld upplevelse för hela familjen, berättar Essunga kommuns kultur- och fritidschef Nettan Larsson.

Nygammal mix

Traditionellt sett så har nationaldagen i Essunga kommun firats genom att lokalföreningarna gått kortege efter musikkåren genom Nossebro. I och med pandemin så såg kommunen en möjlighet att utveckla och förnya firandet, berättar Nettan Larsson.

     – Nu kommer vi att fira på ett och samma ställe, vid Nossebro bad och camping. Det blir nytt och gammalt i en fin mix: Musikkåren kommer som vanligt att bidra med pompa och även kulturskolans elever kommer att sprida glädje från scenen.

Välkomstceremoni för bebisar

Det lokala folkdanslaget finns under nationaldagen på plats vid campingen för att uppträda och dessutom så bjuds alla de barn som föddes i kommunen i fjol in till en särskild välkomstceremoni. Från scenen bjuds även på tal samt hyllningar av årets kultur- och fritidsstipendiater.

Välkommen till firandet som startar klockan 13.00! När firandet har avslutats bjuds alla in till gratis bad, fram till klockan 17.30.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Nettan Larsson
Kultur- och fritidschef
Nettan Larsson