2024-03-28 08:12Pressmeddelande

Nu kraftsamlar vi inför näringslivsmässan!

Inför Näringslivsmässa Nossebro 25 mars 2024 Daniel Andersson Cecilia Trolin Morten Sörö Nettan Larsson Pernilla NilssonInför Näringslivsmässa Nossebro 25 mars 2024 Daniel Andersson Cecilia Trolin Morten Sörö Nettan Larsson Pernilla Nilsson

Essunga kommun arrangerar återigen en näringslivsmässa efter några års uppehåll, då bland annat pandemin förhindrade ett dylikt evenemang. - Förhoppningen är stor att vi kommer likt tidigare år locka massor av besökare till vår mässa, som äger rum i Nossebro skolas idrottshall den 13-14 april kl. 10-14 båda dagarna, säger Morten Sörö, samhällsbyggnad- och näringslivschef. Närmare 50 företag har anmält sig och företagen kommer att presentera sina verksamheter både inne i idrottshallen och på området utanför. Det kommer att finnas foodtrucks med både mat och godsaker och på Nossebro bad och camping kan man gratis prova på äventyrsgolf. De hundra första besökarna båda dagarna får en presentkasse med företagserbjudanden.

Mässhelgen innefattar även en föreningsmässa som arrangeras i Nossebro skolas aula och matsal på samma tider. Hela 22 föreningar ifrån vår föreningstäta kommun kommer och visar upp vad de har att erbjuda inom vitt skilda intresseområden och här kommer det finnas kaffeservering och aktiviteter för barn.

 
På mässan kommer det att vara föredrag och en av dessa föredragshållare är Mathias Mattsson, grundare av PIAAB (Plåtslagarna i Ale AB), som expanderade och slogs samman med Gårda Plåt i företaget Pogab. Som VD leder han nu ett företag med 47 anställda och de fokuserar på kompetensutveckling och innovation. Mathias kommer att berätta om hur han lyckats med sitt ledarskap vad det gäller kompetensutveckling och innovation, samt hur hans företag jobbar med internutbildning av plåtslagare, en mycket eftertraktad yrkesgrupp.

För mer frågor kring näringslivsmässan, kontakta Pernilla Nilsson, 0512-570 30. Har du frågor om föreningsmässan kontakta Nettan Larsson, 0512-570 45.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över! Här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: Se bara på alla evenemang med Nossebro marknad i spetsen, som månad efter månad i över 120 år har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet. Siffror från SCB visar att vi som bor här trivs. 99 procent känner sig trygga. Är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg knappt en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Nettan Larsson
Kultur- och fritidschef
Nettan Larsson
Pernilla Nilsson
Kommunutvecklare
Pernilla Nilsson
Morten Sörö
Samhällsbyggnadschef
Morten Sörö