2022-05-30 12:45Pressmeddelande

Nätverkade under företagslunchen: "Vi har nära till varandra"

Tillförordnade kommundirektör Cecilia Trolin, ordföranden i Nossebroregionens företagare Christer Lundén och kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.Tillförordnade kommundirektör Cecilia Trolin, ordföranden i Nossebroregionens företagare Christer Lundén och kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.

Under måndagen samlades lokala företagare, politiker och tjänstemän i syfte att öka samarbetet och dialogen mellan parterna.

Runt 30 personer samlades under måndagen på Essunga Plantskola. Träffen var den första av flera kommande sammankomster där det lokala näringslivet och kommunens representanter får möjlighet att mötas.

     – Det här är väldigt positivt! När man får drag och ett gemensamt mål så får man en sådan kraft tillsammans! Ett bra samarbete kan även bidra till att lösa eventuella problem på ett enklare sätt, konstaterade Christer Lundén som är ordförande i Nossebroregionens företagare.

På träffen så höll representanter från kommunen föredrag om bland annat de ekonomiska förutsättningarna som kommunen står inför. Dessutom så berättade Peter Welin som driver Essunga Plantskola om företagets utveckling och kommande satsningar.

     – Det är bra att vi jobbar tillsammans på det här sättet som vi nu gör – det här är helt rätt tänk.

Är detta en bra kommun att vara företagare i?

     – Kommunen är liten så vi har nära till varandra, vilket är positivt, konstaterade Peter Welin.

Butikschef Malin Bylund

Efter presentationen av väntade sopplunch för de församlade deltagarna vilket erbjöd tillfälle för nätverkande.

     – Det är kul att träffas. Man jobbar ju så mycket i sitt eget företag och vi behöver jobba tillsammans både företag och kommun för att utveckla och utvecklas. Det finns stora möjligheter här i kommunen, sa butikschefen Malin Bylund.

Tillförordnade kommundirektör Cecilia Trolin hälsade de lokala företagarna välkomna till fler sammankomster, bland annat är rad gemensamma besök på lokala företag.

     – För att få fler invånare behövs ett starkt näringsliv så att det skapas fler jobb och så att det kommer in skatteintäkter till välfärden. Därför är denna samverkan jätteviktig, sa Cecilia Trolin.

     – Jag är jättenöjd med träffen, det här är ju första gången som vi anordnar detta och det är kul att se så många företagare är här idag, avslutade kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.

Tillförordnade kommundirektör Cecilia Trolin.

Tillförordnade kommundirektör Cecilia Trolin.

 


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Cecilia Trolin
Kommundirektör
Cecilia Trolin
Daniel Andersson
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Daniel Andersson