2024-02-05 12:07Pressmeddelande

Näringslivsmässan i Nossebro är tillbaka!

- I Essunga kommun har vi ett starkt näringsliv och föreningsengagemang, som vi är stolta över, säger Pernilla Nilsson, kommunutvecklare. Det här vill vi visa upp på vår näringslivsmässa den 13-14 april. 2024 arrangerar Essunga kommun ånyo en näringslivsmässa i Nossebro skolas idrottshall efter ett längre uppehåll på grund av pandemin och jubileumsfirande. Mässan kombineras med en föreningsmässa i Nossebro skolas aula och matsal. 

Näringslivsmässan arrangeras under temat Kompetensförsörjning. Att hitta rätt kompetens är den största utmaningen kommuner och näringsliv står inför och därför hoppas vi att deltagare på vår näringslivsmässa tar chansen att visa upp sitt företag eller förening. Tillsammans skapar vi framtidens Essunga kommun!

Näringslivsmässan pågår kl. 10.00-14.00 både på lördag och söndag.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i drygt 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Pernilla Nilsson
Kommunutvecklare
Pernilla Nilsson