2021-10-11 08:14Pressmeddelande

Marköverlåtelseavtal i Nossebro - bostadsbyggnation nästa år

Marköverlåtelseavtal tecknat för kvarteret Skatan i Nossebro

Bostadsbyggnation planeras att påbörjas under nästa år

Nu har Essunga kommun tecknat ett marköverlåtelseavtal med Stavre/LKV Bygg för byggnation av bostäder på fastigheten Skatan 9.

Innan sommaren anordnade kommunen en markanvisningstävling för Skatan 9 i Nossebro, där intressenter bjöds in för att lämna sina projektidéer för tomten. Stavre/LKV Bygg inkom med ett förslag på bostäder som arkitektoniskt passar väl in i på platsen och med bostäder som kan lämpa sig för flera olika målgrupper och får nu möjlighet att uppföra bostäder på tomten.

- Det är ett toppenförslag som vi har fått in! Roligt att vi äntligen kommer få se nybyggnation i Nossebro, säger Sanna Fransson, mark- och exploateringsingenjör i Essunga kommun. Det är 8 stycken bostadsrätter som kommer att upprättas. Varje bostad är 80 kvm stor med antingen en uteplats eller balkong mot väster. Bostäderna kommer att komma ut till försäljning inom kort.

-Det är jätteviktigt att det börjar byggas och vi ser att det är en tydlig brist på bostäder, säger Daniel Andersson, kommunalråd i Essunga kommun. Detta visar att det går att bygga här på marknadsmässiga villkor med skälig prissättning på bostadsrätterna. Det här går också helt i linje med den uttalade vision vi har för kommunen, där vi önskar fler kommuninvånare. Peter Lundgren, ordförande i Bygg- och miljönämnden, instämmer i Daniels ord. - Det är jättepositivt att det byggs!

För företaget är byggnation av dessa hus ett väl beprövat koncept, då man har byggt flertalet hus i denna modell i Trollhättan med omnejd. Det finns till exempel likadana hus i Väne-Åsaka som man kan se när man kör på riksväg 42. - Vi vågar satsa på byggnation och tror verkligen på att det finns en intresserad marknad här, säger Göran Johansson från Stavre/LKV Bygg. Den här tomten är centralt belägen i Nossebro precis bredvid busstationen och vid mataffärer samt övriga serviceinrättningar i tätorten.

För mer information om bostäderna kontakta Göran Johansson, Stavre/LKV Bygg på telefon 0706-57 44 22.

Mark- och exploateringsingenjör Sanna Fransson, 0512-571 21. 


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!