2022-05-30 15:45Pressmeddelande

Lördag 4 juni är det åter dags för Nossebro motorlördag!

Pernilla Nilsson, kommunutvecklare, visar sin egna veteranbil, en Oldsmobile 1956 års modell. Pernilla Nilsson, kommunutvecklare, visar sin egna veteranbil, en Oldsmobile 1956 års modell.

Den 4 juni är en dag för alla retro- och motorgalna! Här kan man njuta av veteranbilar, veterantraktorer, A-traktorer, MC och mopeder samt märkesklubbar! - Äntligen är Nossebro motorlördag tillbaka, säger Pernilla Nilsson, kommunutvecklare i Essunga kommun. Nossebro har lång erfarenhet av att arrangera motorevenemang och sedan 2018 har kommunen varit arrangör av Nossebro motorlördag. 

Det är en dag för alla retro- och motorintresserade och tidigare arrangemang har varit mycket välbesökta av en publik som äger veteranbilar, A-traktorer, MC och mopeder av olika märken. Det finns särskilt avsedda parkeringar för märkesklubbar, för exempelvis Volvo, SAAB och Chevrolet. Besökare brukar klä sig tidstypiskt och den som är intresserad kan få sin retrofrisyr fixad inför kvällen. 

Det blir försäljning av bildelar och musikunderhållning av Markus Johansson och fartfylld av largescale RC-bilar. Alla besökare kan rösta fram sitt favoritfordon som prisas under eftermiddagen. 

 

 


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Pernilla Nilsson
Kommunutvecklare
Pernilla Nilsson