2022-10-24 19:39Pressmeddelande

Kommunens gyllene läge på tapeten under näringslivsträff: "Väldigt positiva vibbar"

Claes Fahlgren från Skaraborgs kommunalförbund, kommundirektör Cecilia Trolin och Peter Yström från Business Region Skaraborg.Claes Fahlgren från Skaraborgs kommunalförbund, kommundirektör Cecilia Trolin och Peter Yström från Business Region Skaraborg.

Det bästa läget mitt i en gyllene tillväxtregion. Så beskrev Business Region Skaraborg förutsättningarna för näringslivet i Essunga kommun, under den företagarträff som anordnades under måndagskvällen.

Närmare 30 personer anslöt till den näringslivsträff som Essunga kommun under måndagskvällen bjöd in till på Kälströms gård. Föredrag, diskussioner och frågestund stod på agendan för de församlade.

Kvällens fokusområde var näringslivsfrågor på både lokal och regional nivå. Peter Yström från Business Region Skaraborg kunde under kvällen konstatera att den kommun han befann sig i har framtiden för sig.

     – Skaraborg har ett fantastiskt, centralt läge i Skandinavien och Essunga kommun ligger mitt i detta. Skaraborg har ett gyllene läge och Essunga kommun har det allra bästa med sin närhet och den lediga mark till industrier som finns här. Dessutom finns här en oerhörd kompetens.

     – Det är många som anställer folk i Skaraborg och Västsverige just nu! Många nya arbetstillfällen och stora etableringar görs här och allt inom pendlingsavstånd från Essunga kommun, som ligger precis i mitten av denna starka tillväxtregion.

På plats under kvällen fanns även Claes Fahlgren från Skaraborgs kommunalförbund. Han pratade framtida förutsättningar för områdets företagare.

     – Essunga kommun är fantastiskt med det goda livet, bra skola och fantastiska möjligheter till hög livskvalitet. Vi ser en trend att man flyttar från stan och här i Essunga kommun finns fina möjligheter. Särskilt idag när det går att jobba på distans.

     – Lite unikt för det här området är att man går ihop och får saker gjorda. Kommuninvånarna är inte människor som sitter och väntar! Det är häftigt!

En av de som hade tagit sig till Kälströms gård under måndagen var Anna Jonsson från Nossebro Energi.

     – Jag är nöjd med kvällen! Det är roligt att det finns så positiva förutsättningar och framtidsplaner i området och att kommunen jobbar för att utveckla. Det är väldigt positiva vibbar här idag!

Hennes kollega Jörgen Njord instämde.

– Vi är på g här – det är ingen tvekan om det!

Anna Jonsson och Jörgen Njord från Nossebro Energi.

Anna Jonsson och Jörgen Njord från Nossebro Energi.

Under kvällen berättade Essunga kommuns samhällsbyggnadsavdelningen mer om den fördjupade översiktsplan som man just nu arbetar med och som enligt planen snart ska ut på samråd. Något som väckte frågor och funderingar från åhörarna. Det gladde kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.

     – Vi vill ha delaktighet och det är jätteroligt att höra sorlet under diskussionerna här ikväll! Det är alltid intressant att ta del av näringslivets synpunkter och det är kul att så många slutit upp.

Måndagskvällens träff är en del av det arbete som kommunen genomför för att ytterligare intensifiera och stärka samarbetet med det lokala näringslivet. På programmet har det det senaste halvåret förutom kvällens typ av näringslivsträffar arrangerats företagssafarier, där olika lokala företag visat upp sina verksamheter för besökande politiker och tjänstemän.

     – Jag är supernöjd med kvällen! Glad över att så många kommit och att innehållet blivit så givande och väl mottaget av företagarna på plats, konstaterade kommundirektör Cecilia Trolin.

Närmare 30 personer anslöt till den näringslivsträff som Essunga kommun under måndagskvällen bjöd in till på Kälströms gård.

Samtal under företagarträff på Kälströms gård.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Cecilia Trolin
Kommundirektör
Cecilia Trolin
Daniel Andersson
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Daniel Andersson