2023-06-21 14:02Pressmeddelande

Kommunen låter gräset växa för djurens skull: "Viktigt att bidra i torkan"

KS-ordförande Daniel Andersson i ett av de gräsfält som nu får växa för djurens skull.KS-ordförande Daniel Andersson i ett av de gräsfält som nu får växa för att djurägare ska kunna använda det som foder.

Essunga kommun sparar nu ut gräset på en del kommunal mark. Detta för att hjälpa djurägare som på grund av torkan har behov av foder till sina djur.

Det kan på sina håll möjligtvis komma att se lite vildvuxet ut i Essunga kommun framöver. Anledningen är inte att Essunga kommun sparar på underhållskostnaden genom att inte klipppa gräset, utan för hjälpa djurägare som på grund av torkan har behov av foder till sina djur. Det rör sig om totalt 8,8 hektar mark som kommunen nu väljer att låta växa.

– Vi hoppas att alla ska ha överseende med att det kan bli lite hög vegetation på sina håll, då tanken är att gräset ska kunna slås av djurhållare och därefter fungera som foder. Det är viktigt att vi alla gör vad vi kan för att bidra i den situation som uppstått. Idag faller visserligen regnet, men vi vet att det trots det fortfarande är mycket torrt i markerna, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.

De djurägare som har behov av gräs för att utfodra sina djur är välkomna att göra en intresseanmälan till kommunen genom att mejla kommun@essunga.se så snart som möjligt.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Daniel Andersson
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Daniel Andersson
Bjarne Hurtig
Enhetschef teknisk enhet
Bjarne Hurtig