2022-11-01 12:00Pressmeddelande

Historisk roadtrip för kommunens unga

Annika Wadsö, fritidsledare.

Hemska historier och folkdans. Det är en del av innehållet i den roadtrip som fritidsgården i Nossebro arrangerar för traktens ungdomar under höstlovet.

På torsdag bjuder fritidsgården med kommunens ungdomar på en roadtrip genom kommunen. Syftet är att tonåringarna bättre ska få lära känna sin bygd.

    – Idéen till en roadtrip kommer bland annat ur att vi vill ge ungdomarna större kunskap om kommunen och var olika ställen ligger i förhållande till var man själv bor eller går i skolan. Vi lever mitt i en historisk och naturskön bygd. Den vill vi uppleva mer av tillsammans, säger fritidsledare Annika Wadsö.

En förfrågan om att ta emot ungdomar på besök gick tidigare i höst ut till hembygdsföreningar i området och resultatet blev alltså den roadtrip som avgår från fritidsgården klockan 11 på torsdag.

     – Först besöker vi Essunga bygdegård där det blir folkdans och lite hemska historier från förr, med tanke på att det är halloween. I Nossebro går vi på filmvisning och en visning av kvarnen. Vi avslutar i Fåglum med en rundtur bland nybyggen och så grillar vi korv vid anrika Krumbo festplats, berättar Annika Wadsö.

Media hälsas välkommen att delta på roadtripen som avgår från Fritidsgården i Nossebro på torsdag klockan 11.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Fritidsledare
Annika Wadsö