2023-07-07 15:57Pressmeddelande

Här flyger fritidshemmet in semestern: "Vi käkar pizza i Italien!"

Jonslunds fritidshem lär barenn om världens länder.

I veckan har barnen på fritidshemmet i Jonslund fått uppleva världen, när de via "flyg" besökt en rad olika länder. 

Efter att ha anlänt till flygplatsteminalen, köat i den obligatoriska incheckningsdisken, visat upp pass och checkat in bagage, passerat säkerhetskontroll och därefter fått slå sig ner i flygplanssätet så har barnen i fantasin färdats till Italien, Spanien, Grekland, Storbritannien och Thailand. Varje dag har ett nytt resmål utforskats och på plats har eleverna fått mat förknippad med respektive land serverad. I Italien var det inte oväntat pizza som avnjöts under lunchen. 

– Bagage och pass har barnen själva tillverkat och efter att ha besökt de olika länderna, om än i fantasin, så har barnen målat resmålens flaggor, berättar pedagog Hanna Ahlèn.

Äventyret, som till fullo utspelats sig i Jonslunds fritidshem, har syftat till att lära barnen mer om andra länder, nu när semestern är här.

– Vi tycker att det är kul att tillsammans med eleverna semestra lite, även fast det är fritids på sommarlovet. Det är kul att kunna visa och berätta om vad som är populärt i andra länder och inte bara i Sverige. Vi har ätit mat som är populärt i det landet vi rest till och att vi har kunnat jämföra vädret på plats med det som vi har hemma i Sverige, konstaterar Hanna Ahlèn.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Lärare, tf rektor
Anna-Karin Lindberg