2023-07-11 06:10Pressmeddelande

Här är Essungas nya socialchef

Mariella Niemi

Mariella Niemi. Så heter Essunga kommun nya socialchef, som kommer att tillträda den 9 oktober.

Nu har den kompetensbaserade rekryteringen av den vakanta tjänsten som socialchef i Essunga kommun avslutats och under hösten axlar 58-åriga Mariella Niemi rollen.

     — Mariella kommer att vara en stor tillgång för kommunen med sin gedigna erfarenhet och kunskap som bland annat som ledare inom just social sektor, säger kommundirektör Cecilia Trolin.

Mariella har under decennier arbetat som ledare, bland annat inom social- och äldreomsorg. Hon kommer närmast från Lidköpings kommun där hon är områdeschef inom bildningssektorn. I sin roll har hon bland annat jobbat för att utveckla Nossebro lärcenter, då Lidköping är huvudman för vuxenutbildningen i Essunga kommun.

     — Jag har i det jobbet fått ett så gott intryck av Essungas kommunala arbete att det bidragit till att jag valt att söka den lediga tjänsten som socialchef. Här finns en närhet mellan människor och besluten som jag tycker känns väldigt värdefull.

Den nya socialchefen har även bott i Essunga kommun och hennes två yngsta söner är födda här. Sedan många år lever Mariella i Trollhättan, men känslorna för Nossebro finns kvar.

     — Jag arbetade inom vården, och minns detta som en fin tid. Det är en vacker bygd, med starkt driv och engagemang. Dessutom har jag genom släktforskning funnit att jag har rötter som går tillbaka till 1700-talet i bygden: Fåglum, Malma, Bäreberg och Främmestad finns ingraverat i mitt DNA, skrattar Niemi.

Hon är ursprungligen från Göteborg och har doktorerat i socialt arbete vid universitet där. Hennes sociala engagemang är djupt rotat och märks i hennes ledarskap, som hon beskriver som lösningsorienterat, öppet och transparent.

     — Min största önskan är att göra bra i olika situationer och framför allt mot andra medmänniskor. Jag försöker lära och utvecklas genom livet.

Mariella Niemi efterträder tidigare socialchef Björn Franke, som tidigare i år lämnade rollen för nya uppdrag i Göteborg Stad. Tills dess att Niemi tillträder så fortsätter Patrick Johansson som tillförordnad socialchef.

     — Jag ser mycket fram emot att få börja arbeta med Mariella och få ta del av hennes erfarenhet och strategiska kompetens, avslutar kommundirektör Cecilia Trolin.

 

Kontakt:
Mariella Niemi, tfn 073-35 53 009, mariella.niemi@yahoo.com.
Mariella Niemis LinkedIn-sida


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Cecilia Trolin
Kommundirektör
Cecilia Trolin