2022-10-07 08:00Pressmeddelande

Han blir Essunga kommun nya samhällsbyggnadschef

Mårten Sörö.

Essunga kommuns nya samhällsbyggnadschef heter Morten Sörö och kommer närmast från Vänersborgs kommun där han arbetat som verksamhetschef med ansvar för 110 medarbetare.

     – Samhällsbyggnadsområdet är naturligtvis viktigt för kommunen, inte minst då vi vill se en ökad inflyttning. Därför känns det väldigt bra att ha rekryterat en så trygg, inspirerad och kunnig medarbetare samt erfaren ledare som Morten, konstaterar kommundirektör Cecilia Trolin.

Sedan Essunga kommuns samhällsbyggnadschef Cecilia Trolin tidigare i år intog rollen som kommundirektör har hennes ersättare sökts. Flera personer har anmält intresse för tjänsten och efter en kompetensbaserad rekryteringsprocess står det alltså klart att kommunens nya samhällsbyggnadschef blir Morten Sörö. Han kommer att tillträda tjänsten i början av nästa år.

     –  Att börja jobba för Essunga kommun känns väldigt bra: jag gillar små kommuner och en organisation där man jobbar nära varandra och har nära till invånarna.

Sörö arbetar idag som chef för projektledning, upphandling, energirådgivning, förvaltning, strategiska markinköp/försäljning, lokalvård samt växel och reception i Vänersborgs kommun.

Morten är utbildad personalvetare vid Göteborgs Universitet och före sin karriär inom samhällsbyggnadsområdet arbetade han bland annat inom LSS och som administrativ chef.

– Jag upplever att det är en styrka att jag arbetat länge inom socialtjänsten med alla de utmaningar som den rollen och det området inneburit. För mig är det viktigt att mina kollegor mår bra och känner sig trygga med mitt ledarskap. 

Du bor med din familj i Trollhättan kommun. Har du varit i Essunga kommun?

     – Ja visst, bland annat på Nossebro marknad. Sådant tycker jag är jätteroligt, jag gillar när det är lokalt, det får ett större värde då.

På fritiden tränar du dina barn i brottning?

     – Ja, jag började ganska sent med brottning men mina barn är väldigt duktiga. Mina båda töser tog guld i ungdoms-SM för ett par år sedan och i helgen ska min son brottas för distriktslaget Västergötland uppe i Stockholm. Då åker jag med. Det ska bli kul!

Mårten Sörö.

Mårten Sörö, tillträdande samhällsbyggnadschef.

 

 


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Cecilia Trolin
Kommundirektör
Cecilia Trolin