2022-12-01 07:43Pressmeddelande

Grönare belysning ger bättre ljus i Essunga

Björkvägen i Essunga har fått LED-armatur.Björkvägen i Essunga har fått LED-armatur.

Vintermörkret i Essunga blir nu lite grönare, i och med att gatubelysningen byts ut.

Under vecka 48 pågår arbetet med att byta ut över 100 armaturer i Essunga kyrkby och stationssamhälle. Det hela är en del av kommunens pågående arbete med att gå över till LED-belysning. LED-lampor drar ungefär 50 procent mindre el än traditionell belysning. Förutom energibesparingen så är de av bättre kvalitet och har en längre livslängd än de gamla lamporna. Det berättar Bjarne Hurtig som är Essunga kommuns enhetschef på gata, park och VA.

     – Vi har prioriterat om inom verksamheten och valt att nu lägga mer pengar på detta. Det här är en investering för miljön och på sikt så innebär det naturligtvis kostnadsbesparingar. Dessutom så blir faktiskt ljuset bättre för Essungaborna! LED-lampor har ett vitt ljus och bättre färgåtergivning.

Efter veckans byte så består hälften av kommunens gatubelysning av just LED-lampor och arbetet med att byta ut armatur fortgår. Under våren kommer även Essunga stationsby och Jonslund att få LED-belysning.

 

Kontakt:
Bjarne Hurtig, Essunga kommuns enhetschef på gata, park och VA, bjarne.hurtig@essunga.se, tfn: 0512-570 40.
Stefan Bäcklund, Nossebro Energi, tfn: 070-55 92 213.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Bjarne Hurtig
Enhetschef teknisk enhet
Bjarne Hurtig