2022-05-20 08:30Pressmeddelande

Glädjerop i kommunhuset – grill-SM hålls i Nossebro  

Kommunutvecklare Pernilla Nilsson och kultur- och fritidschef Nettan Larsson.Kommunutvecklare Pernilla Nilsson och kultur- och fritidschef Nettan Larsson.

I maj nästa år kommer Nossebro att fyllas med grillentusiaster. Idag kom nämligen beskedet att 2023 års grill-SM ska hållas i Nossebro.

Glädjerop utbröt under fredagen i kommunhuset i Nossebro när beskedet kom att nästa års SM i grill & barbeque hålls på orten. Ansvariga i kommunen har den senaste tiden haft tät kontakt med arrangörerna för att få valet av plats för nästa års SM att falla på just Nossebro. En satsning som alltså fallit väl ut och idag firades beskedet av kommunutvecklare Pernilla Nilsson.

     – Det känns verkligen jätteroligt! Det här är en fantastisk möjlighet att visa upp vår kommun och att locka besökare som i samband med SM även kan upptäcka den charmiga handel, det fritidsliv och de naturupplevelser som erbjuds här. Dessutom är det något glädjefullt och välsmakande för kommuninvånarna att se fram emot!

     – Ja, det här känns jättebra! Underbart att se att arrangören har satt värde vid den enorma potential som finns här, säger kultur- och fritidschef Nettan Larsson.

"Ett lantligt nav i regionen"

Med allt från anrika Nossebro marknad till stora motorträffar är man i Essunga kommun van vid större evenemang som lockar besökare utifrån. För ett par veckor sedan kom delar av styrelsen i Swedish BBQ Association till Nossebro för att kolla in marknads- och evenemangsområdet. Ordförande Michael Andersson och Per Nord var imponerade av både orten och marknadsområdet där SM-tävlingarna ska hållas berättar Pernilla Nilsson.

     – Vi ligger som ett nav i regionen och är en liten, naturskön landsortskommun med enorma möjligheter.

Lokalodlat i fokus

De senaste två åren har SM i Grill & BBQ arrangeras i Landskrona, men nästa år byts alltså Skåne mot Skaraborg när Nossebros frodiga landskap får agerar kulis åt tävlingarna. Det blir den yta i centrala Nossebro som den sista onsdagen varje månad används för att arrangera den 120 år gamla marknaden som under SM-dagarna den 26 till och med den 28 maj ska intas av SM-kombattanter, hungriga besökare och doften av nygrillat.

     – Vi kommer dessutom att bjuda in lokala odlare, mat- och dryckesproducenter till denna mathelg för att lyfta den lokala maten och inspirera besökare att äta och handla lokalt, säger Pernilla Nilsson.

För stora och små

Tält med mat och underhållning, barnaktiviteter samt ett torg med mat- och dryckesproducenter kommer också att finnas på plats under grill-SM lovar Nettan Larsson.

     – Under grill-SM kommer vi att erbjuda något för både stora som små matentusiaster. Nästa år kommer att bli något alldeles extra här i området: Essunga kommun firar ju 40 år med mängder av aktiviteter under hela året. Jag ser verkligen fram emot det och det hoppas jag att kommuninvånarna också kommer att göra.

Kultur- och fritidschef Nettan Larsson och kommunutvecklare Pernilla Nilsson.

Kultur- och fritidschef Nettan Larsson och kommunutvecklare Pernilla Nilsson.

 


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Nettan Larsson
Kultur- och fritidschef
Nettan Larsson
Pernilla Nilsson
Kommunutvecklare
Pernilla Nilsson