2023-09-07 14:03Pressmeddelande

Glädje på Stallaholms förskola: "Ska byggas om och ut"

KS-ordföranden Daniel Andersson meddelar förskoleläraren Andrine Claesson det nytagna beslutet avseende Stallaholms förskola.KS-ordföranden Daniel Andersson meddelar förskoleläraren Andrine Claesson det nytagna beslutet avseende Stallaholms förskola.

Stallaholms förskola i Nossebro ska byggas om och byggas till. Det beslöt kommunstyrelsen, KS på sitt möte igår. Därmed skickas frågan vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

Stallaholms förskola är visserligen uppskattad av både barn och föräldrar, med stora grönytor och en spännande kulle där barnen när snön fallit brukar roa sin med att åka pulka. Men de nuvarande lokalerna har ett stort renoveringsbehov. Dessutom så går idag de lite äldre förskolebarnen i lokaler som kommunen har vid Nossebro skolas område, en bit bort. Avdelningen kallas Svampen. Det nya beslutet som KS tog igår innebär om det går igenom i KF att förskolebarnen inom de kommunala verksamheterna i Nossebro samlas på ett och samma område.

15 miljoner kronor

     – Ett jätteroligt beslut! Vi vill ha ändamålsenliga lokaler i kommunen och detta innebär en höjning av standarden. Dessutom ryms detta inom den investeringsbudget som vi antagit för 2024 vilket är mycket positivt, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson (M).

För om- och tillbyggnaden av förskolan har kommunen avsatt 15 miljoner kronor. Om ungefär ett år är intentionen att byggarbetet ska vara klart och förskoleverksamheten på Svampen kan då flytta till Stallaholm. 

     – Det känns som ett bra beslut för barnen och personalen. 2024 är ett knepigt år ekonomiskt men behovet finns så vi måste göra något. Vi har medel i budget för detta och det här är ett bra sätt att investera de pengarna på, säger kommunstyrelsens andra vice ordförande Peter Andréasson (S).

"Görbra"

Glädjen var stor bland personal på Stallaholms förskola när kommunstyrelsens ordförande meddelade nyheten under ett besök där dagen efter beslutet i KS. En spontan kram utdelade den glatt överraskade förskoleläraren Andrine Classon till KS-ordföranden. 

     – Perfekt! Det här låter ju görbra. Det känns jättebra, verkligen. Kul att få nya, bättre lokaler. Vi håller tummarna för att det blir riktigt bra. Väldigt spännande.

KS-ordföranden Daniel Andersson vid Stallaholms förskola.

 


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Daniel Andersson
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Daniel Andersson
Peter Andréasson
Kommunstyrelens andre vice ordförande. Oppositionsråd (S)
Peter Andréasson