2022-09-19 06:05Pressmeddelande

Gemensam träff för att utveckla bygden

Nossebro tätort

I Essunga kommun finns flest egenföretagare i hela Skaraborg. Den drivkraften vill kommunen använda för att fortsätta utveckla bygden. Nu bjuder tjänstemän och politiker in lokala företag till en gemensam träff.

Under året har Essunga kommun satsat på att intensifiera och utveckla samarbetet med lokala företag. Nu senast genom ett företagssafari där representanter från kommunen tillsammans med företagare besökt lokala industrier.

Den 26 september är det dags för nästa träff. Denna gång med fokus på verksamhetsplanering inför 2023 och alla företagare är välkomna. På plats för att möta företagarna finns tjänstemän och politiker.

Planerade exploateringar och kommande års ekonomiska förutsättningar är lite av det som kommer att lyftas. Hur påverkar exempelvis energikrisen och Ukrainakriget den lokala ekonomin?

Syftet är att erbjuda företagen större insikt i kommunens förutsättningar och satsningar under 2023. Genom workshops under träffen hoppas kommunen att på ett bättre sätt få ta del av och fånga upp det privata näringslivets idéer och infallsvinklar.

     – Det är tillsammans vi bygger vårt framtida Essunga kommun. Att träffa våra lokala företagare och tillsammans utveckla idéer och justera vår väg framåt är en viktig del av detta arbete. Vi är den kommun i hela Skaraborg som har flest egenföretagare – det finns med andra ord en enorm drivkraft och vilja som är hela bygden till gagn, säger kommundirektör Cecilia Trolin.

Media hälsas välkommen till träffen i Essunga bygdegård den 26 september klockan 18 till 20.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Cecilia Trolin
Kommundirektör
Cecilia Trolin