2024-10-11 06:39Pressmeddelande

Främmestads lekplats rustas upp

Lekplatsen i Främmestad innan renoveringen.Lekplatsen i Främmestad innan renoveringen.

Ny lekplatsutrustning, ytterligare belysning och utbytt underlag på gångvägarna. Det är en del av nyheterna som kommer att förverkligas på lekplatsen på Säterivägen i Främmestad med start under vecka 42.

Några av de nära förestående nyheterna på lekplatsen är en kompisgunga, en lekställning med bland annat brandstång och rutschkana samt en slags snurrgunga. För att detta ska kunna bli verklighet måste man gräva och gjuta på platsen. Sanden ska även bytas ut mot flisunderlag. Dessutom så monteras ytterligare belysning vid lekplatsen och kommunen passar även på att dränera platsen.

     — Det känns bra att kompletera lekplatsen med ytterligare redskap. Dessutom har den varit blöt förut. Nu hoppas vi på mycket lekglädje under många år framöver, säger Bjarne Hurtig som är chef på gata- parkenheten.

Renoveringen kommer att pågå under några veckor i oktober. Lekplatsutrustningen har kostat runt 120 000 kronor och arbetet med bland annat grävning och montering beräknas kosta ungefär lika mycket.


Om Essunga kommun

Med runt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över! Här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: Se bara på alla evenemang med Nossebro marknad i spetsen, som månad efter månad i över 120 år har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet. Siffror från SCB visar att vi som bor här trivs. 99 procent känner sig trygga. Är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg knappt en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Bjarne Hurtig
Enhetschef teknisk enhet
Bjarne Hurtig