2024-10-17 05:55Pressmeddelande

Fotbollsfest inom äldreomsorgen: "En högljud eftermiddag"

Restaurang Kaveldunet på Kerstinsås i Nossebro.Det blir snacks och fotboll från storbildsskärm i restaurang Kaveldunet när Elfsborg möter Galatasaray. Bilden är från ett annat tillfälle.

För att främja gemenskapen och hälsan för kommunens seniorer så visas Elfsborgs nästa match på storbildsskärm på Kerstinsås i Nossebro. Detta är första gången som detta arrangeras av kommunen. Förutom diverse attribut i Elfsborgs färger bjuds det på snacks.

På onsdag eftermiddag kläs Kerstinsås i gult och svart när fotbollsglada seniorer intar restaurang Kaveldunet för att heja fram Elfsborg, som då möter Galatasaray i Europa League. Detta är första gången som en fotbollskväll arrangeras på detta sätt på Kerstinsås och det är senorerna själva som önskat se Boråslagets matcher tillsammans från storbildskärm. Att det är just Elfsborg som är fotbollsfavoriten bland den absoluta majoriteten av de sportintresserade på Kerstinsås i Nossebro råder inga tvivel om, konstaterar kommunens demensspecialiserade undersköterska Camilla Eriksson, som är med och arrangerar fotbollshänget.

    — Vi har väldigt många herrar som har eftersökt detta. Det är flera som själva spelat fotboll i sin ungdom och det är goda, glada minnen som seniorerna har av detta, föreningslivet och allt runt omkring. Så det här kommer säkerligen att bli en uppskattad och högljud eftermiddag!

Under fotbollsmatchen kommer seniorer från flera olika avdelningar att samlas och umgås. Förutom match på storbilds-tv blir det diverse attribut i Elfsborgslagets färger samt snacks så som chips och ostbågar. Inte minst så bjuds det på gemenskap.

    — Vi vill skapa ännu mer aktiviteter för personer som bor på Kerstinsås, så att man kan träffa vänner utanför den egna avdelningen för gemenskapens, hälsans och samvarons skull, säger Camilla Eriksson. 

    — Till exempel kan personer med demenssjukdom återkalla minnen vid ett sådant här tillfälle. Någon kanske har spelat fotboll i hela sin ungdom och då kan man trots demensen samtala kring ämnet utan att staka sig, eftersom det alltid är lättare att tala om något man kan. Man är inte sjukdomen utan personen bakom.

Media hälsas välkommen att delta under fotbollsfesten. Onsdag den 23 oktober klockan 16:30 drar matchen igång. Vill du så ses vi på restaurang Kaveldunet på Kerstinsås i Nossebro!

 

Kontakt:
Camilla Eriksson, demensspecialiserad undersköterska, 0512-570 53 samt Gustav Cannmo som jobbar vid Solbacken, 0512-571 40.


Om Essunga kommun

Med runt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över! Här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: Se bara på alla evenemang med Nossebro marknad i spetsen, som månad efter månad i över 120 år har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet. Siffror från SCB visar att vi som bor här trivs. 99 procent känner sig trygga. Är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg knappt en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.