2022-11-07 13:35Pressmeddelande

Eldslukare och ballerinor på temat i Bredöls skola

Skolpersonalen i Bredöls skola bjöd under onsdagen barnen på show.Skolpersonalen i Bredöls skola bjöd under onsdagen barnen på show.

Ormtjusare, clowner och magiker. På onsdag kommer cirkusen till Bredöls skola. I publiken sitter barnen, medan manegen intas av skolans personal.

Just nu glimrar det lite extra inne i Bredöls skola. Kostymer förbereds och cirkusnummer övas in. I veckan är det dags för lärarna att för en stund lämna sina vanliga yrkesroller och istället bli artister. Föreställningen är startskottet för det cirkustema som barnen ska arbeta med under terminen.

     – Det känns jätteroligt! Vi bjuder på oss själva och hoppas att barnen ska tycka att detta är lika roligt som vi i personalen gör. Vi har en lärare som har väldigt mycket kostymer vilka vi kommer att använda och så ska vi rigga idrottshallen där vi bjuder in till föreställning. Jag börja skratta bara jag tänker på det här, säger skolans rektor Madelaine Hallin.

På onsdag klär hon sig i höghatt och leder som cirkusdirektör skolan genom det gedigna programmet: ballerinor, magiker, clowner, starke Adolf, minartist, eldslukare, spådam, ormtjusare och skäggiga damen kommer att framträda.

Syr sin egen rekvisita

Tanken är att hela Bredöls skola framöver ska arbeta med cirkustemat, som kommer att märkas i alla ämnen. I svenskan har personalen valt ut årskursanpassade texter som passar in i temat. I textilslöjden ska eleverna sy tygbollar att jonglera med. Alla 111 elever, från fritidshemmet upp till årskurs fem, ska måla av sina händer och sedan sätta samman dessa i en stor pappersclown som en symbol inte bara för temat utan även för gemenskapen på skolan.

     – Just cirkus är något som barnen tycker är så roligt och något de uppskattar! Nu blir det extra mycket av den varan och vi tar till vara på glädjen och lusten de känner, säger Madelaine Hallin.

Eleverna intar scenen

Cirkustemat kommer framåt vårkanten att avslutas med en stor föreställning: till skillnad från i veckan blir det då barnen som intar manegen och bjuder på underhållningen.

     – Vi satsar bland annat mycket på rörelse och svenska inom vår skola. Vi vet ju att det finns problem i dagens samhälle med att barn är allt för stillasittande. Men hos oss har vi i anslutning till skolgården en skog där eleverna älskar att leka. Och med cirkustemat kommer barnen att på ett naturligt sätt få in ännu mer rörelseglädje när de förbereder sig inför sin cirkusföreställning, avslutar skolans rektor.

Välkommen på onsdag

Media hälsas välkommen att delta under föreställningen för att möta publik och cirkusartister. På onsdag klockan 12.15 startar showen i idrottshallen. Välkommen till Bredöls skola!

Spådamen spådde de häpna barnen.

Lärare skapar cirkus i Bredöl.


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Rektor Bredöls skola F-5 och fritidshem, Dalagårdens förskola inklusive Lyan
Madelaine Hallin