2023-02-20 07:35Pressmeddelande

Efter önskemål: Kommunen lyser upp lekplats i Främmestad

En bild på Bjarne Hurtig.Bjarne Hurtig, enhetschef på gata/park och VA. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Nu ska Säterivägens lekplats i Främmestad gå att använda även när det skymmer: på torsdag så monteras nämligen belysning på lekplatsen.

I november fick kommunen via Synpunktshanteraren på hemsidan in önskemål från boende om belysning på lekplatsen i Främmestad. Inte långt senare kom en grävanmälan in till kommunen från Nossebro Energi, som planerade att gräva ner fiber mellan två fastigheter vid lekplatsen. Bjarne Hurtig som är chef på gata/park i Essunga kommun fick in båda skrivelserna och såg möjligheter.

    – Vi såg synergieffekter och sydde ihop detta. I och med att det ändå ska grävas för fiber så kan vi passa på att gräva ner en belysningskabel samtidigt.

På torsdag så kommer grävskoporna att ta sig an uppgiften vid Säterivägen i Främmestad, och två lyktstolpar med LED-belysning ska sedan lysa upp lekplatsen.

     – Det är kul med konstruktiva synpunkter och att jobba med förbättringsåtgärder. Nu kommer platsen förhoppningsvis kunna användas ännu mer, avslutar Bjarne Hurtig.


Om Essunga kommun

Med 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Bjarne Hurtig
Enhetschef teknisk enhet
Bjarne Hurtig