2023-03-10 13:35Pressmeddelande

Efter coviduppehållet: Nu kommer landshövdingen till Nossebro

Landshövding Sten Tolgfors besöker Nossebro.Landshövding Sten Tolgfors besöker Nossebro.

På onsdag besöker landshövdingen Nossebro. Detta är första officiella landshövdingebesöket i kommunen sedan 2019.

Lagom till jubileumsåret (Essunga firar just nu 40 år som kommun) kommer landshövding Sten Tolgfors till Nossebro. Det är det första officiella besök Tolgfors gör på orten i egenskap av landshövding och det är det första landshövdingebesöket i Essunga kommun på tre och ett halvt år. Den långa avsaknaden av fysiska besök stavas covid -19.

Besöket är en del av den relativt nytillträdde landshövdingens turné med besök i länets samtliga kommuner och förutom onsdagens nedslag i Nossebro så ska Tolgfors samma dag även avlägga visit i grannkommunen Vara.

Det var i september som den tidigare moderate försvarsministern Sten Tolgfors tillträdde sin nya roll i landshövdingeresidenset i Göteborg. Ursprungligen är Sten från Åmål, så Västra Götaland är hans ursprungslän.

Under onsdagens besök i Nossebro kommer han att träffa kommundirektör Cecilia Trolin, kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson och dess andre vice ordförande, oppositionsråd Peter Andréasson. Med under Nossebrovisiten finns även Ingrid Guldbrand, som är avdelningschef på landsbygdsavdelningen på länsstyrelsen.

Syftet med besöket är att parterna ska lära känna varandra och att landshövdingen ska få lära sig mer om Essunga kommun och de behov och förutsättningar som finns här. På programmet står bland annat regional utveckling, grön omställning och civilt försvar. Dessutom kommer kommunens företrädare att ha möjlighet att lyfta lokala frågor som de anser viktiga att belysa.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Cecilia Trolin
Kommundirektör
Cecilia Trolin