2023-04-13 07:34Pressmeddelande

Digital tjänst som stöd efter skilsmässa eller separation

SES - samarbete efter skilsmässa är en digital tjänst som man kan använda på olika digitala enheter. SES - samarbete efter skilsmässa är en digital tjänst som man kan använda på olika digitala enheter.

Med det digitala verktyget Samarbete efter Skilsmässa, förkortat ’SES’ kan man som invånare i Essunga kommun nu få gratis hjälp till de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation innebär. Tjänsten är ett webbverktyg som hjälper skilsmässoföräldrar att hantera egna utmaningar, bli bättre på att förstå och stötta sina barn, samt undvika typiska fallgropar i föräldrasamarbetet. Det riktar sig till de som vill: 

  • Förstå och hantera sina egna och sina barns reaktioner
  • Få hjälp utan väntetid eller krav om fysiskt möte
  • Kunskap och verktyg som bygger på forskning
  • Frihet till att själv välja ämnen och hur mycket tid man vill avsätta

- Vi tror att verktyget kan vara ett bra stöd när relationer tagit slut och det finns barn att ta hänsyn till. En skilsmässa påverkar alla i familjen och alla vill ju givetvis att det ska bli så bra som möjligt för barnen, säger Pethra Adamsson, myndighetschef i Essunga kommun. Verktyget är utvecklat av forskare på Köpenhamns Universitet och det reducerar fientlighet, stress och depression hos familjer med både höga och låga grader av konflikt. Vi har tillgång till detta verktyg nu under 2023 och kommer därefter att utvärdera och se hur vi går vidare.

 
Via länken: https://samarbeteefterskilsmassa.se/bli-medlem/ kan man fylla i sina uppgifter och få en inloggning. 
 


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Myndighetschef. Individ- och familjeomsorgen
Pethra Adamsson