2023-11-20 09:30Pressmeddelande

Digital läxhjälp efter skoltid: "Känns väldigt bra"

Sedan någon månad tillbaka erbjuds eleverna vid Nossebro skola digital läxhjälp efter skoltid.

Elever som går i årskurs sex till nio vid Nossebro skola kan efter skolan få extra stöd av en specialpedagog via skärmen. Redan tidigare har eleverna kunnat få läxhjälp på plats i skolan efter det att lektionerna avslutats för dagen, utöver det extra stöd som finns att tillgå under skoltid. Nu utökas alltså möjligheterna för läxhjälp ytterligare.

     – Den digitala versionen av läxhjälp fungerar bra även för de elever som känner att de vill åka hem och tycker att det är skönt att vila lite innan läxhjälpen drar igång, berättar rektor Therese Höög.

     – En del har svårt att koncentrera sig under lektionstid och kanske föredrar ett mindre sammanhang. Detta ger dem möjlighet att fokusera och få stöd i sin egen lugna hemmiljö. Dessutom tycker kanske vissa tonåringar att det är svårt att ställa frågor när alla klasskamrater lyssnar. Då hjälper detta, konstaterar specialpedagog Anette West.

Den digitala läxhjälpen är en satsning inom skolans ordinarie budget och den leds av specialpedagoger via Teams två gånger i veckan. Eleverna som anmäler sig till stödet får en möteslänk skickad till sig som de sedan kan koppla upp sig till. Läxstödet pågår sedan under en timme. Än så länge har det varit ungefär en handfull elever som nyttjat möjligheten att delta hemifrån.

     – Några elever har varit med varje vecka sedan vi startade och de säger att de tycker att det är väldigt bra och skönt att möjligheten finns, så att de får gjort sina läxor. Det känns jättebra att kunna erbjuda detta så att alla som vill får extra stöttning och hjälp, säger specialpedagog Christina Nilsson.

     – Vissa elever har inte möjlighet att stanna kvar i Nossebro efter lektionstid och det här är ett sätt att öka likvärdigheten i vårt stöd så att alla elever kan ta del av läxhjälpen. Vi jobbar ju för att ge stöd och stimulans till våra elever på många olika sätt under skoldagen och alltså även efter lektionstid. Vi vill skapa möjlighet för alla elever att komma så långt det är möjligt i sin utveckling och är stolta över den stora variation av stöd som vi erbjuder vid Nossebro skola, avslutar rektor Therese Höög.

 

Kontakt:
Therese Höög, rektor, 0512-570 09, therese.hoog@edu.essunga.se.
Christina Nilsson, specialpedagog, 072-98 63 631, christina.nilsson@edu.essunga.se.
Anette West, specialpedagog, 070-82 95 755, anette.west@edu.essunga.se.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Tina Hededal
Utbildningschef
Tina Hededal