2022-10-26 11:00Pressmeddelande

De blir Årets knallar: "Ett leende, i ur och skur"

Inger Johansson, Årets Knalle 2021.Inger Johansson, Årets Knalle.

Under onsdagens Nossebro marknad delade Essunga kommun ut priset "Årets knalle 2021". Priset tilldelades denna gång Inger Johansson och Anders Lagernäs.

     – Jag blev överaskad! Det är en trevlig marknad, en bra plats och goa kunder. Jättebra, sa Inger Johansson strax efter att hon mottagit priset.

Varje år utses ”Årets Knalle” på Nossebro Marknad. Essunga kommun vill på detta sätt uppmärksamma alla de marknadsknallar som år ut och år in, i ur och skur, brinner för att ge marknadsbesökarna god service och prisvärda produkter av hög kvalitet.

Årets pristagare är Inger Johansson och Anders Lagernäs, som har stått på Nossebro marknad i ungefär 15 år. Inger och Anders säljer tröjor och svenska, ekologiska hudvårdsprodukter baserade på rapsolja. 

     – De visar alltid upp ett glatt leende mot kunder. Deras marknadsplats är snygg och städad, berättar Pernilla Nilsson som är marknadsgeneral.

Under pandemin ville inte Inger och Anders att marknaden skulle dö ut helt utan tog saken i egna händer och arrangerade torghandel i Nossebro för att ge sina kollegor en möjlighet till försäljning och för att ge kunderna möjlighet att få komma ut på torget.

     – Det var för att denna gamla tradition skulle få överleva och så att kunderna skulle få detta roliga ute i friska luften, berättar Inger Johansson.

Inger Johansson, Årets Knalle 2021.

Inger Johansson, Årets Knalle 2021, mottar blommor från kommunens representanter, däribland kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.

 

Kriterier för att kunna bli utsedd till Årets knalle:

• Visar upp ett trevligt bemötande och god service.
• Har en vilja och ett engagemang att utveckla sitt företag/verksamhet för bidra till att Nossebro marknad får ett gott renommé.
• Sköter betalning korrekt.
• Ringer i god tid och avbokar om man fått förhinder.
• Håller rent och snyggt runt sitt marknadsstånd och tar med sitt skräp från platsen efter marknadens slut.
• Följer gällande regler vad gäller skyltning av företagsuppgifter så som, kontaktuppgifter och organisationsnummer.
• Följer eventuella krav från miljöförvaltning och räddningstjänst.
• Håller sig inom ramen för sin plats.
• Säljer inte förbjudna varor enligt rekommendation från Svensk marknadshandel.
• Respekterar öppettiderna och är klar med upp packningen när marknaden startar.

Marknadsgeneral Pernilla Nilsson.

Marknadsgeneral Pernilla Nilsson på väg för att överraska Årets knalle.

Årets knalle Inger Johansson.

Årets knalle Inger Johansson.

 

 

 


Om Essunga kommun

Essunga kommun har cirka 5 700 invånare och ligger i hjärtat av Västra Götalands län. Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad, ett flertal stora evenemang och ett mycket aktivt föreningsliv! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!


Kontaktpersoner

Pernilla Nilsson
Kommunutvecklare
Pernilla Nilsson