2023-10-10 08:43Pressmeddelande

Dags att utse Årets Essungabo!

Årets Essungabo 2023Årets Essungabo 2023

Under åren som gått sedan priset instiftades har det varit en stor bredd på vilka som uppmärksammats med utmärkelsen Årets Essungabo. Det har tilldelats både lokalt engagerade Essungavänner och medborgare som visat prov på livräddande insatser!

Förra årets mottagare var Bo och Jan Ansbjer och då löd motiveringen så här: 

­Årets Essungabor är visionärer och entreprenörer ut i fingerspetsarna. Under flera decennier har de startat och utvecklat företag som skapat ett stort antal nya jobb i Essunga kommun. Vid sidan av ordinarie chefsjobb inledde de 2021 i egen regi renoveringen av Nosse Kvarn, ett arbete som under 2022 gick in i sin slutfas. Bröderna har gett nytt, modernt liv åt en kvarn med anor 700 år tillbaks i tiden. Den upprustade kvarnen har inte bara tillfört Nossebro ett nytt fräscht landmärke utan bäddar också för spännande aktiviteter framöver.

Nu är det dags att på nytt finna en värdig vinnare av utmärkelsen och nu hoppas vi allmänheten i år igen tar chansen att nominera den man tycker förtjänar utmärkelsen Årets Essungabo.

Nominering och motivering kan skickas in i ett slutet kuvert senast 3 december 2023 till: Essunga kommun, "Årets Essungabo", 465 82 Nossebro eller anmäl via formuläret nedan.

De inkomna förslagen bearbetas av en jury som sedan utser pristagaren. Läs mer om tidigare års vinnare på den här sidan.

Kriterier
Utmärkelsen tilldelas en person som uppfyllt något av kriterierna:
  • visat civilkurage i samband med speciell händelse
  • genom sin insats räddat livet på eller stärkt livskvaliteten för en medmänniska
  • på ett eller annat sätt gjort kommunen uppmärksammad på ett positivt sätt och satt kommunen på kartan.
  • genom lång och trogen tjänst utvecklat kommunen
  • är skriven i eller har annan anknytning till kommunen.

Pristagaren uppmärksammas i samband med nyårsfirandet i Nossebro.


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Pernilla Nilsson
Kommunutvecklare
Pernilla Nilsson

Relaterade länkar