2023-03-22 06:40Pressmeddelande

Då börjar vårstädningen av gatorna: "Ett säkert vårtecken"

På måndag börjar vårsopningen av gatorna i Essunga kommuns tätorter. Nytt för i år är att kommunen börjar vårstädningen i ytterområdena för att sedan avsluta i Nossebro.

90-100 ton grus och sand har Essunga kommun i år använt för att bekämpa halkan. Nu ska resterna från detta bort från gatorna. Vecka 13 inleds arbetet i Jonslund, följt av Essunga kyrkby, Essunga stationssamhälle och Främmestad. I Nossebro är förhoppningen att arbetet ska kunna påbörjas under påskveckan och avslutas följade vecka. Om tidssplanen kan hållas beror naturligtvis på vädret och eventuellt snöfall.

     – Att grusupptagninen börjar är många som ser som ett säkert vårtecken! Det nya i år är att vi instället för att inleda arbetet i Nossebro börjar på gatorna i kommunens ytterområden, konstaterar Bjarne Hurtig som är chef på gata/park.

Alla som har hus inne i kommunens tätorter har möjlighet att bidra till ett ännu bättre städresultat genom att sopa ut grus och sand som hamnat under staket och häcken till asfalten utanför tomtgränsen. På så sätt blir det lättare för maskinerna att få med sig så mycket grus som möjligt. 


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Bjarne Hurtig
Enhetschef teknisk enhet
Bjarne Hurtig