2023-03-14 11:21Pressmeddelande

Björn Franke lämnar rollen som socialchef i Essunga kommun

Björn FrankeBjörn Franke.

Essunga kommuns medarbetare Björn Franke väljer nu att lämna sitt uppdrag som socialchef i Essunga kommun.

Franke kommer att stå till arbetsgivarens förfogande för mindre utredningsuppdrag fram till sommaren.

     – Vi i Essunga kommun önskar Björn Franke allt gott inför framtiden! Han är en oerhört kuinnig och kompetent medarbetare som tillför mycket till kommunen i sin roll som socialchef, konstaterar kommundirektör Cecilia Trolin.

Så här skriver Björn om sitt beslut att avsluta sin anställning:

"Efter drygt fem år som chef för social sektor i Essunga har jag nu bestämt mig för att det är dags att gå vidare. Det har varit fantastiskt att få vara med och utveckla Essunga och hantera de utmaningar som vi ställts inför under de här åren. Med min bakgrund som chef för kommunal administration har detta varit en ny erfarenhet för mig. När jag nu söker mig vidare är det inom andra områden än socialtjänst och hälso- och sjukvård. Jag vill tacka för allt engagemang och gott samarbete under de här åren."

Patrick är nu tillförordnad socialchef

Patrick Johansson, enhetschef inom sociala resursenheten i Essunga kommun, träder in som tillförordnad socialchef. Du når Patrick på telefon 0512-572 55, samt via mejl: patrick.johansson@essunga.se.

Patrick Johansson

Patrick Johansson

 


Om Essunga kommun

Med drygt 5 700 invånare är Essunga är en av landets minsta kommuner och det är vi stolta över: här har vi nära till varandra och nära till naturen. Dessutom finns här en enorm drivkraft och ett stort engagemang. Vi har flest egenföretagare i hela Skaraborg och ett ovanligt starkt föreningsliv. Vi är små och naggande goda: se bara på Nossebro marknad som månad efter månad, i 120 år, har välkomnat besökare till vår bygd. Nu som då är vi det lantliga navet mitt i en tillväxtregion. Här är lätt att leva det goda livet! Allt fler upptäcker områdets charm och vi växer. Siffror från SCB visar att nio av tio tycker att det här är en bra plats att bo på. 99% känner sig trygga. Och är du sugen på storstadspuls ligger Göteborg bara en timme bort. Sedan kommer du hem igen. Till lugnet och skönheten.


Kontaktpersoner

Cecilia Trolin
Kommundirektör
Cecilia Trolin